Bygglant
Search

Nominerade av Lantbrukets Affärer

Bygglantprojekt nominerat till byggnadsstipendie | Bygglant
Varje år nominerar Lantbrukets Affärer tre byggprojekt som under året har utmärkt sig lite extra för bevarandet av vackra byggnader i ett omväxlande jordbrukslandskap.

Även detta år är Bygglant nominerat och har varit totalentreprenör till en Maskinhall på Vässby utanför Brålanda. Maskinhallen på 1220 kvm följer den trend som idag innebär att man bygger för flera olika ändamål, där byggnaden innefattar förutom maskinhall även kemförråd, gödningslager, snickarverkstad och kontor.

De kvaliteter som värderas är:

  • Byggnadens estetiska utformning, val av material och funktionalitet
  • Anpassning till övrig byggnadsmiljö och landskap
  • Innovativa lösningar avseende användning eller funktion

Bröderna Kjell och Dick Johansson som driver lantbruket har varit måna om det estetiska men även att det ska vara lättskött och till mesta del även underhållsfritt vilket resulterade i en vacker flerfunktionsbyggnad ritad av Jan Andersson.

För att läsa mer om den nominerade gården: Klicka här

Den 26 oktober kommer en vinnare att utnämnas på Lantbrukets Affärers byggseminarie.

Övriga nominerade gårdar:

  • Kalvstall på Svenderns gård
  • Kostall på Nöbble
Nyheter 2017-06-29

Borgeby Fältdagar pågår för fullt

Just nu pågår lantbruksmässan Borgeby Fältdagar som är en jordnära fackmässa med tydlig inriktning på den professionella lantbrukaren. Vi finns på plats i Stora tältet i monter S174 för att ge inspiration och svara på frågor kring framtida byggnation till ditt lantbruk. Välkomna att hälsa på!

Nyheter 2017-06-29

Inspelningsdagar i Umeå

Inom kort kommer vi att få ta del av entreprenörerna Magnus och Lars gemensamma resa när de genomförde sitt gemensamma byggprojekt Rödbergsstenen i Umeå. Här är lite smakprov från inspelningsdagarna.

Nyheter 2017-06-05

Vi ses på årets lantbruksmässa Borgeby Fältdagar

Den 28-29 juni kommer både Borga och Bygglant att finnas på plats för dig att prata lantbruksbyggnader, byggnation och byggkomponenter. Håll utkik efter våra mässerbjudanden. ​​Borgeby Fältdagar är lantbruksmässan i fält, en jordnära fackmässa med tydlig inriktning på den professionella lantbrukaren. Mötesplatsen för alla som har lantbruk som främsta intresse och sysselsättning. Läs mer om […]

Nyheter 2017-03-28

Jobba på Bygglant

Gillar du att sälja och driva byggprojekt? Vi söker dig som vill arbeta som teknisk Säljare med bas i Linköping eller Kalmar. Du skapar och prissätter ett förslag till kunden och i vissa fall driver du projektet hela vägen och till dess att en färdig byggnad står på plats. I rollen som teknisk Säljare är du ansvarig […]

Nyheter 2017-01-13

Bygglant ställer ut på Nötköttsseminarie i Skövde

Den 19-20 januari 2017 samlas hela nötköttsbranschen på Billingehus i Skövde för årets kunskapsträff som anordnas av Gård & Djurhälsan! Det blir två dagar med seminarier, utställning, spännande möten och festligheter på kvällen! Möt vår experter från Bygglant i utställningen som finns i anslutning till seminariet. Välkomna! Läs mer om seminariet

Show news archive
Ingen sida hittad för "{{query}}", försök med annat sökord
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...