Bygglant
Search

Lantbrukets Affärers Byggnadsstipendium gick till Mjölkladugården på Nöbble gård.

Av de tre byggprojekt som under året har utmärkt sig lite extra för bevarandet av vackra byggnader i ett omväxlande jordbrukslandskap, föll juryn val på Kostallet på Nöbble gård som drivs av Veronica och Lennart Svensén.

Lantbrukets affärer nominering | Bygglant

Det som avgjorde var deras nya och spännande lösningar med fokus på kretslopp och klimatsmart energi.

Vid sidan av stipendiaten fick de två andra nominerade byggnaderna särskilda omnämnanden:

Den ena byggnaden var Maskinhallen på Vässby gård, Brålanda, med motiveringen:
”Flera funktioner i ett. Rymlig och väl tilltagen byggnad i ’Löfvenskiöldsk’ anda. Med många fina funktionella lösningar och vackra detaljer i moderna material.”

Den andra var kalvstallet på Svedens gård i Dala Järna, med motiveringen:
”En ypperlig miljö för kalvar och optimal teknik för god arbetsmiljö. Allt finurligt inordnat en vacker gammal byggnad och tidlös gårdsmiljö.”

Bygglant är stolta över Lantbrukets Affärers nominering av maskinhallsbyggnationen.

Läs mer om utnämningen på Tidningen Lantbrukets Affärers hemsida.

 

Kjell och Dick Johansson Vässby gård

Kjell och Dick Johansson – Vässby gård

Kjell o Dick Johansson, Ulf Håkansson, Jan Andersson

Kjell o Dick Johansson – Ägare av maskinhall, Ulf Håkansson – Bygglant, Jan Andersson – Arkitekt

Nyheter 2017-06-29

Borgeby Fältdagar pågår för fullt

Just nu pågår lantbruksmässan Borgeby Fältdagar som är en jordnära fackmässa med tydlig inriktning på den professionella lantbrukaren. Vi finns på plats i Stora tältet i monter S174 för att ge inspiration och svara på frågor kring framtida byggnation till ditt lantbruk. Välkomna att hälsa på!

Nyheter 2017-06-29

Inspelningsdagar i Umeå

Inom kort kommer vi att få ta del av entreprenörerna Magnus och Lars gemensamma resa när de genomförde sitt gemensamma byggprojekt Rödbergsstenen i Umeå. Här är lite smakprov från inspelningsdagarna.

Nyheter 2017-06-05

Vi ses på årets lantbruksmässa Borgeby Fältdagar

Den 28-29 juni kommer både Borga och Bygglant att finnas på plats för dig att prata lantbruksbyggnader, byggnation och byggkomponenter. Håll utkik efter våra mässerbjudanden. ​​Borgeby Fältdagar är lantbruksmässan i fält, en jordnära fackmässa med tydlig inriktning på den professionella lantbrukaren. Mötesplatsen för alla som har lantbruk som främsta intresse och sysselsättning. Läs mer om […]

Nyheter 2017-03-28

Jobba på Bygglant

Gillar du att sälja och driva byggprojekt? Vi söker dig som vill arbeta som teknisk Säljare med bas i Linköping eller Kalmar. Du skapar och prissätter ett förslag till kunden och i vissa fall driver du projektet hela vägen och till dess att en färdig byggnad står på plats. I rollen som teknisk Säljare är du ansvarig […]

Nyheter 2017-01-13

Bygglant ställer ut på Nötköttsseminarie i Skövde

Den 19-20 januari 2017 samlas hela nötköttsbranschen på Billingehus i Skövde för årets kunskapsträff som anordnas av Gård & Djurhälsan! Det blir två dagar med seminarier, utställning, spännande möten och festligheter på kvällen! Möt vår experter från Bygglant i utställningen som finns i anslutning till seminariet. Välkomna! Läs mer om seminariet

Show news archive
Ingen sida hittad för "{{query}}", försök med annat sökord
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...