Bygglant
Search

Lantbrukets Affärers Byggnadsstipendium gick till Mjölkladugården på Nöbble gård.

Av de tre byggprojekt som under året har utmärkt sig lite extra för bevarandet av vackra byggnader i ett omväxlande jordbrukslandskap, föll juryn val på Kostallet på Nöbble gård som drivs av Veronica och Lennart Svensén.

Lantbrukets affärer nominering | Bygglant

Det som avgjorde var deras nya och spännande lösningar med fokus på kretslopp och klimatsmart energi.

Vid sidan av stipendiaten fick de två andra nominerade byggnaderna särskilda omnämnanden:

Den ena byggnaden var Maskinhallen på Vässby gård, Brålanda, med motiveringen:
”Flera funktioner i ett. Rymlig och väl tilltagen byggnad i ’Löfvenskiöldsk’ anda. Med många fina funktionella lösningar och vackra detaljer i moderna material.”

Den andra var kalvstallet på Svedens gård i Dala Järna, med motiveringen:
”En ypperlig miljö för kalvar och optimal teknik för god arbetsmiljö. Allt finurligt inordnat en vacker gammal byggnad och tidlös gårdsmiljö.”

Bygglant är stolta över Lantbrukets Affärers nominering av maskinhallsbyggnationen.

Läs mer om utnämningen på Tidningen Lantbrukets Affärers hemsida.

 

Kjell och Dick Johansson Vässby gård

Kjell och Dick Johansson – Vässby gård

Kjell o Dick Johansson, Ulf Håkansson, Jan Andersson

Kjell o Dick Johansson – Ägare av maskinhall, Ulf Håkansson – Bygglant, Jan Andersson – Arkitekt

Nyheter 2018-06-18

Öppettider i Midsommar

Nu närmar sig den ljusaste tiden på året och det vill vi alla få möjlighet att uppleva. Därför har vi begränsade öppettider i Midsommarhelgen. Torsdag den 21 juni Produktion och utlastning – Kl. 07.00-16.00 Försäljning och kontor – Kl. 08.00-12.30 Fredag – MIDSOMMAR – 22 juni  STÄNGT Välkomna åter på måndag 25 juni.

Nyheter 2018-05-22

Vi ses på Borgeby Fältdagar!

Den 27-28 juni kommer vi att finnas på plats för dig i Borgeby för att prata totalentreprenad inom lantbruksbyggnation och byggkomponenter. Vi finns på samma plats i stortältet som i fjol – monter S174.  Kom och fira med oss! Vi fyller 45 år och Borgeby Fältdagar arrangerar sin 20:de lantbruksmässa i år. ​​Borgeby Fältdagar är lantbruksmässan […]

Nyheter 2018-01-29

Träffa Bygglant i Jönköping den 30 och 31 januari

Årets tema för Växadagarna 2018 är ”Vi skapar framtiden idag” Under två dagar finns Bygglant på plats på Elmia i Jönköping för att svara på alla frågor gällande byggnation för dig är mjölk- eller köttföretagare. I mer än 10 år har Mjölkföretagardagarna arrangerats och utvecklats till en mötesplats för dig som är verksam inom lantbrukssektorn. […]

Nyheter 2018-01-25

Möt oss på Ekogalan i Stockholm 25 januari

För sjätte året hålls den Ekologiska branschdagen i Stockholm på Gran Hotel där allt från lantbrukare till förädlare av olika ekoprodukter träffas för att nätverka och uppdatera sig inom det senaste inom ekomarknaden. I år blir det lite extra firande då arrangören Ekoweb fyller 20 år. på Ekogalan samlas beslutsfattare i olika positioner i ekobranschen […]

Nyheter 2018-01-23

Bygglant med på Gård&Djurhälsans seminarie

Den 24 januari arrangerar Gård&Djurhälsan ett nötköttseminarium i Skövde. Seminariet samlar både nötköttsproducenter, rådgivare och andra intressenter inom nötköttsbranschen och då finns vi på plats för att prata stall för köttproduktion. Vi har lösningarna för dig oavsett om det gäller liggstall, lösdriftsstall, dikostall eller köttdjursstall. Välkommen hälsar Baltzar och Anders.    

Show news archive
Ingen sida hittad för "{{query}}", försök med annat sökord
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...